Telemarkkinoinnista eväitä elämään!

Jos sanoisin, että elämääsi kuuluu lähes päivittäin erilaisia myynnin tilanteita et varmasti uskoisi. Kuitenkin myynti, tai sen osa-alueet ovat todellisuudessa osa päivittäistä elämäämme. Hyvinä esimerkkeinä hetket, kun koetat vakuuttaa toisen ihmisen ravintolasta tai elokuvasta, joka teidän pitäisi nähdä. Tai vaikkapa ne päivät, jotka olet viettänyt myyden mokkapaloja urheiluseurasi tapahtumassa tai koulusi joulumyyjäisissä lapsena. Näihin ja moniin muihin arjen tilanteisiin liittyy paljon myynnillisiä ominaisuuksia. Näiden arkisten esimerkkien lisäksi voisin puhua myös työhaastattelutilanteista tai palkkakeskusteluista, joissa myynti on vahvasti läsnä. Telemarkkinointi tarjoaa mahtavan mahdollisuuden oppia myyntiä. Minä olen hyödyntänyt oppimaani erilaisissa markkinoinnin tehtävissä, työhaastatteluissa ja verkostoitumistapahtumissa. Telemarkkinoinnista oppimani myynnin taidot ovat olleet minulle hyödyksi jokapäiväisessä arjessa, joten mikseivät ne olisi sinullekin hyödyllisiä?

TELEMARKKINOINTI KEHITTÄÄ KOMMUNIKAATIOTAITOJA

Meistä kukaan ei elä tällä pallolla yksin, vaan kommunikaatiotaidot ovat avainasemassa elämästä selviytymiselle. Viettäessäsi päiviä puhelimessa puhuen sadoille ihmisille kehittyvät kommunikaatiotaitosi lähes vahingossa. Opit ilmaisemaan itseäsi selkeästi, muokkaamaan keskustelutyylisi erilaisille ihmisille sopivaksi, sekä opit keskustelemaan kaikenlaisten ihmisten kanssa. Telemarkkinointi tarjoaa sinulle mahdollisuuden jutella ihmisille, joihin et todennäköisesti arjessa törmäisi, joka saattaa jopa työnohessa laajentaa maailmankuvaasi.

Työn lomassa opit myös neuvottelemaan. Tästä taidosta olen itse hyötynyt kaikkina näinä kymmenenä vuotena tuon ensimmäisen työpaikkani jälkeen. Neuvottelutaidosta on hyötyä työpaikan konfliktitilanteissa, arjen ystävyyskiemuroissa ja vaikka kirpputorin tinkimistilanteissa. Neuvottelutaito on myös valtti, jota työnantaja arvostaa CV:ssä.

TELEMARKKINOINTITYÖSSÄ PÄÄSET VERKOSTOITUMAAN

Verkostoituminen on meille monelle ahdistava paha, joka sujahti työmarkkinoille salakavalasti. Verkostot ovat kuitenkin meille jokaiselle tärkeitä, oman henkisen hyvinvoinnin sekä tulevaisuuden tilanteiden vuoksi. Telemarkkinoinnissa verkostoidut työyhteisön ja toimeksiantajien kanssa jatkuvasti. Saatat oppia, että työkaverisi on todella taitava kielissä ja otatkin häneen yhteyden, kun teet vuoden päästä viisumihakemusta ulkomaille. Saatat tavata ihmisen, joka ottaa sinuun yhteyttä vuosien päästä, kun heillä on sinulle sopiva työtarjous. Gainerilla on yli 70 ihmistä töissä ja useita erilaisia yrityksiä asiakkaina. Tällaiset työpaikat tarjoavat hyödyllisiä kontakteja tulevaisuuteen ja tietysti juttukumppaneita arkeen.

TELEMARKKINOINTI PUSKEE EPÄMUKAVUUSALUEELLE

Eräs aiempi työnantajani tapasi sanoa, että oppimista ei tapahdu ilman v******sta. Hän myös jatkuvasti kannusti minua puskemaan itseäni epämukavuusalueelleni. Ja tuossa työssä opin suurimman osan taidoista, joita käytän tämän hetkisessä työssäni digituottajana. Epämukavuusalue on se paikka, jossa kehitymme eniten. Me Gainerilla haluamme tarjota jokaiselle telemarkkinoijallemme mahdollisuuksia haastaa itseään, kokeilla erilaisia projekteja, oppia erilaisia myynnin taktiikoita ja kokeilla jotain uutta. Näin tarjoamme heille parhaat eväät oppimiseen ja elämään.

TELEMARKKINOINTI ON HYÖDYLLINEN PORRAS ELÄMÄSSÄ

Telemarkkinointi voi sopia osa-aikaiseksi työksi opintojen ohella, se voi olla tärkeä osa välivuoden toilailuja, se voi olla tapa päästä takaisin jaloilleen elämän myrskyjen jälkeen tai se voi olla, kuten minulle, ensimmäinen oikea työpaikka. Telemarkkinointi tarjoaa meille jokaiselle mahdollisuuden kehittyä. Eväitä elämään telemarkkinoinnista saa ainakin saavillisen verran.

Meistä jokaisen tulisi joskus kokeilla telemarkkinointia ja myyntiä ainakin kerran. Näin elämä voi puskea sinua kohti uusia suuntia tai syventää rakkauttasi myyntiin. Kummin tahansa, on telemarkkinointi tuolloin ollut tärkeä askel kohti oikeaa suuntaa.

KIINNOSTUITKO TELEMARKKINOINNISTA? TUTUSTU ERILAISIIN PROJEKTEIHIMME:

Tutustu avoimiin työpaikkoihin täällä!
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta